Modro kapusta to popularny dodatek do obiadu na Śląsku , zazwyczaj podawany do klasycznych rolad z kluskami .
"W Polsce " mówią na nią czerwona . U nas żeby było oryginalniej - niebieska , czyli właśnie "modro" ( z niemieckiego Blaukraut ).
MODRO KAPUSTA
Narychtować :
- mało gówka abo pół srogiyj modryj kapusty
- 1 cebula
- koncek szpeku wyndzonygo
- łyżka fetu abo łolyju
- łyżeczka łoctu abo kwasu z citrony
- sól , pieprz , maggi , cuker
Jak srobić :
Kapusta pokroć w ciynkie paski , zaloć w gorku wodom (tyla coby jom ino przikryc ) , wciepnonoć warzić tak dugo coby była półtwardo ( inaczyj zrobi nom sie potym ciaplyta). Łodcydzomy i wciepujymy do niyj przesmażony na fecie szpek z cebulom (oba pokrone w drobne wyrfle) i do smaku solimy, pieprzymy ,magujymy , cukrujymy i łoctujymy .Mieszomy wszystko do kupy i możno już jeść .
Możno tyż po uwarzyniou wciepnonć japko (kwaśne) potarte na srogich dziurach (wtedy dowomy mieniyj łoctu abo wcale ) . Możno tyż dodac do warzynio nelki (ale nie kożdy to lubi ) .
Dobro na gorko ale na zimno tyż nie zgorszo .
Dla tych, którzy nie wszystko zrozumieli , co powyżej :
KAPUSTA CZERWONA
Składniki :
- małą główka kapusty czerwonej lub pół dużej
- 1 cebula
- kawałek boczku wędzonego
- łyżka smalcu lub oleju
- łyżeczka octu lub soku z cytryny
- sól, pieprz, cukier , maggi
Wykonanie :
Kapustę drobno szatkujemy , zalewamy w garnku wodą tyle, żeby była nią przykryta .Gotujemy na półtwardo , odcedzamy. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone w kosteczkę boczek i cebulkę .Okraszamy kapustę i dosmaczamy solą , pieprzem , maggi , cukrem i octem .Mieszamy i możemy od razu serwować . Na zimno tez nie jest najgorsza .
Możemy również po ugotowaniu dodać kwaśne jabłko starte na grubych otworach (wtedy dodajemy umiarkowanie octu lub w ogóle z niego rezygnujemy) . Jeśli ktoś preferuje bardziej korzenne smaki można do gotowania dorzucić kilka goździków .
Beż wątpienia przepis wypróbuję, kapusta czerwona już trzeci rok za mną chodzi! A nie jadłam dziesiątki lat, nie ciągnęło jakoś... ;) Dziękuję!
OdpowiedzUsuńDzięki, dzięki!!! Też za mną łazi ta kapusta jak cień normalnie i szepcze do ucha ... zołza ... jedna ....
OdpowiedzUsuńsuper przystawka do obiadu. smakowicie komponuje się z roladami lub biteczkami .polecam
OdpowiedzUsuń